Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Επικονίαση και μέλισσες.

Ο ορισμός του «έχω πέσει με τα μούτρα στη δουλειά…»
Λουτρά Αμαράντου Κόνιτσα   www.loutraamarantou.blogspot.com

Οι μέλισσες έχουν ενεργό ρόλο στην γονιμοποίηση των φυτών, την εποχή της ανθοφορίας, προκειμένου να τραφούν. Πλάθουν την γύρη και την μεταφέρουν με τα πίσω πόδια τους στην κυψέλη.

 Μία μέτρια αποικία μελισσών υπολογίζεται ότι έχει 20 έως 40 φορές περισσότερη αξία για την επικονίαση των φυτών, παρά για την παραγωγή μελιού...

Αν αναλογιστεί κανείς ότι οι μέλισσες αποτελούν το 80% περίπου των επικονιαστικών εντόμων, τότε εύκολα καταλαβαίνουμε την σημαντική προσφορά τους στην ανάπτυξη των φυτών και κατ' επέκταση στην τροφή για τα ζώα και τον άνθρωπο, την παραγωγή οξυγόνου και στην διάβρωση του εδάφους.

Χαρακτηριστικό είναι το ότι ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είχε πει ότι αν κάποτε οι μέλισσες εκλείψουν, το ανθρώπινο είδος δεν θα αργήσει να τις ακολουθήσει.


Λουτρά Αμαράντου Κόνιτσα.

Προσέγγιση στόχου!
Λουτρά Αμαράντου Κόνιτσα.



Κάπου εδώ πρέπει να έχει γύρη…
Λουτρά Αμαράντου Κόνιτσα.

Φορτώσαμε …και γραμμή για την κυψέλη!
Λουτρά Αμαράντου Κόνιτσα.


Μερικά δευτερόλεπτα ξεκούρασης είναι αρκετά.
Λουτρά Αμαράντου Κόνιτσα.


1 σχόλιο:

  1. Έτσι είναι Κώστα είχε δίκιο ο Αϊνστάην. Το ίδιο πρέπει να φροντίσουμε και εμείς στο χωριό μας για να μην πεθάνει, για να μην μαραζώσει, για να μην εξαφανιστεί. Όλοι μαζί θα κερδίσουμε το στοίχημα. Αλλιώς θα χάσουμε και τα λιγιστά που μας έχουν απομείνει στο χωριό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή